Skip to content

SECURITY OFFICER  m/v

Een optimaal bedrijfsbeleid begint bij goede informatiebeveiliging en veilige werkprocessen.”

Over Linfosys

Linfosys is een groeiend familiebedrijf uit Goirle met een jong team van ongeveer 27 collega’s. Wij houden ons bezig met systeembeheer, netwerkbeheer en datacenter solutions (vanuit eigen datacenters) en bedienen daarmee vooral de MKB-markt. Wij hebben een vlot team met korte communicatielijnen en een cultuur waar collega’s voor elkaar klaar staan. Wij zitten samen met ons zusterbedrijf OnView in het pand en tezamen zijn we met bijna 60 medewerkers.
Binnen ons dienstenportfolio zitten onder andere Online Werkplekken, M365 Werkplekbeheer (met security, support en back-up), Managed WIFI, VoIP, VPS, WordPress (en domein) hosting. Bij al deze diensten is een Information Security Management System (ISMS) van wezenlijk belang. ISMS is een continu verbeterproces, waarbij een systematische aanpak wordt beschreven én gehanteerd om informatiebeveiliging te waarborgen. De ISMS is ook een dienst van waaruit een vraag is vanuit onze klanten die wij verder willen opzetten en aanbieden.

Hoe ziet je functie er inhoudelijk uit?

Linfosys is al jaren ISO 27001-gecertificeerd, dé norm voor informatiebeveiliging. Bewustwording blijft echter een belangrijk onderdeel van informatiebeveiliging en wordt continue door jou bij de collega’s onder de aandacht gebracht. Als Security Officer adviseer je jouw collega’s bij vraagstukken over informatieveilig werken en ondersteunt hen middels voorlichting en training. Jij draagt tijdig, correct en actief bij aan het realiseren, aanscherpen en zo nodig herdefiniëren van het informatiebeveiligingsbeleid van Linfosys en je borgt dit in ons beleid. Dat doe je onder meer door de Plan–Do–Check–Act cyclus.
De meest recente ISO 27001:2022-norm is bijgewerkt en zorgt voor een aantal nieuwe én gecombineerde normen. De transformatie van de oude ISO27001-normering naar de nieuwe versie is een belangrijk onderdeel van jouw functie. Je werkt hierbij nauw samen met de Privacy Officer van ons zusterbedrijf OnView, zodat voor beide bedrijven de nieuwe norm van informatiebeveiliging op termijn weer up-to-date is …én blijft. Twee ISO27001-gecertificeerde bedrijven in één pand, hoe gaaf is dat?
ISO 27001 is in het managementteam breed gedragen en jij kunt bij audits en risicoanalyses een beroep doen op de specifieke financiële-, personele- en IT-kennis van de betreffende managers. Linfosys kent een platte organisatiestructuur waarbij het snel onderling schakelen erg handig gaat.
Een ander onderdeel van onze continue verbetercyclus is de uitvoering van risicoanalyses conform ISO 27001. Daarmee worden specifieke interne en externe organisatierisico’s rondom informatiebeveiliging in kaart gebracht en vervolgens verlaagd door passende beveiligingsmaatregelen.
Jij adviseert gevraagd en ongevraagd de collega’s en management over informatiebeveiliging en het beheersen van eventuele risico’s. Je voert risicoanalyses uit die inzicht geven in dreigingen en bent in staat deze te vertalen naar wat dat betekent voor Linfosys. Je zet analyses om in plannen en maatregelen en adviseert de betrokken afdelingen hierover.

Wat bied jij Linfosys?

 • MBO+/HBO werk-en denkniveau, bij voorkeur in de richting van CISSP of Security Management
 • Een certificaat ISO 27001 Auditor of Implementer onderschrijft jouw kwaliteit. Dit certificaat kun je ook behalen via Linfosys.
 • Je bent iemand die kan meedenken en werken en kan aansluiten bij het niveau van Linfosys om dit vervolgens te verbeteren.
 • Je hebt kennis en ervaring met informatiebeveiligingsstandaarden, zoals: ISO27001, recente en relevante wet-en regelgeving zoals de AVG.
 • Affiniteit met ICT en met een beetje geluk ook ervaring met Autotask.
 • Communicatief sterk en proactief. Jij hebt de overtuigende argumenten om de interne awareness te verhogen.

Wat kan je van ons verwachten?

Wij bieden jou een veelzijdige baan binnen ons team. Omdat wij veel waarde hechten aan een goede werk-privébalans mag je zelf kiezen hoeveel uren je bij ons aan de slag wilt gaan. Wij denken zelf aan een dienstverband tussen de tussen de 28-32 uur. Ook is hybride werken bespreekbaar. Daarnaast is er ruimte om je te verdiepen en vakkennis uit te breiden. De belangrijkste arbeidsvoorwaarden op een rij:

 • Een salaris vanaf € 3.500,- bruto op fulltime basis, afhankelijk van je instroomniveau.
 • Eindejaarsuitkering.
 • Toekomstbestendige pensioenregeling.
 • Een laptop van de zaak
 • Lunchen samen met alle collega’s en genieten van een heerlijke saladebar; altijd een goedgevulde fruitmand voor de gezonde snack
 • Een zelfstandige en verantwoordelijke functie.
 • Volop ruimte om je te ontwikkelen en door te groeien door middel van trainingen en/of cursussen.

Ben je enthousiast geworden en herken jij je in bovenstaand profiel?

Wij komen graag in gesprek met je. Stuur je CV en motivatie naar jobs@linfosys.nl ter attentie van Dirk Spijkers, of reageer direct via de button hieronder. Wij gaan graag met je in gesprek!